ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Πρόγραμμα Αποκατάστασης Επιζώντων Βασανιστηρίων «Προμηθέας», υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, από τον Ιούνιο 2017 έως και το Μάιο 2018. Υλοποιείται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και Κέντρο Ημέρας «Συνειρμός/ Βαβέλ», και σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (Πρόγραμμα για την υποστήριξη μεταναστών και προσφύγων που έχουν υποστεί βασανιστήρια ή κακομεταχείριση).

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών ολιστικής αποκατάστασης των επακόλουθων των βασανιστηρίων που έχουν υποστεί αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, σε νομικό, κοινωνικό, ψυχολογικό και ιατρικό επίπεδο. Η διεπιστημονική συνεργασία είναι το βασικό εργαλείο για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

112

The number of countries in which citizens were tortured over the past year

49

The number of different physical tortures that have been documented

49

Years since the United Nations Convention against Torture entered into force

52

The number of victims treated during the 1st semester of Prometheus

20%

Of all refuge seekers have fallen victims of torture

ΓΙΑΤΙ "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ";

Ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά από τους Θεούς και έδωσε φως στους ανθρώπους. Για το λόγo αυτό ο Δίας τον καταδίκασε σε αιώνιο μαρτύριο, και έστελνε κάθε μέρα έναν αετό που τρεφόταν από το συκώτι του.

Ο Προμηθέας είναι το σύμβολο του πόνου και των βασανιστηρίων, αλλά και το σύμβολο της άσκησης της γνώσης και της σοφίας. Για το λόγo αυτό επιλέξαμε να δώσουμε το όνομα του Προμηθέα από την Ελληνική Μυθολογία στο νέο μας Πρόγραμμα το οποίο έχει στόχο να ανακουφίσει τα θύματα βασανιστηρίων από τον πόνο και τις τραυματικές συνέπειες που βίωσαν, αλλά και να εκπαιδεύσει Έλληνες επαγγελματίες, εξειδικεύοντάς τους στην ταυτοποίηση και στην αποκατάσταση των θυμάτων βασανιστηρίων.

Το Ντοκιμαντερ
“ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ – Ιστοριες Αξιοπρεπειας”

 

 

Διαβάστε Περισσότερα